środa, 10 sierpnia 2011

Trufle kokosowe

0
Składniki na sufleciki:
3 jajka
1/4 szklanki brązowego cukru
1/2 szklanki kremówki
3 łyżki malibu
2 tabliczki gorzkiej czekolady 70%

Całe jajka ubić z cukrem, dodać rozpuszczoną czekoladę, dalej miksować, dodać wymieszane śmietankę z alkoholem i wymieszać łyżką. Przelać do kokilek, piec w temp. 170 stopni przez 45 min.







Składniki na polewę rafaello:
1/2 szklanki kremówki
1/2 tabliczki białej czekolady
5 łyżek wiórków kokosowych
łyżeczka masła
łyżeczka brązowego cukru

Wiórki z cukrem lekko zarumienić na maśle, zdjąć z ognia, wlać śmietankę i dodać połamaną czekoladę. Całość gotować aż do rozpuszczenia czekolady. Wylać na suflety. Wsadzić do lodówki.


No Response to "Trufle kokosowe"

Prześlij komentarz