czwartek, 23 sierpnia 2012

Gorąca biała czekolada z jagodami pod chmurką

1
Przepis dedykuję Kamilowi za to, że mnie namawia na kontynuowanie bloga oraz Krzysiowi za to, że mu wszystko smakuje ;)

Składniki:
jagody lub borówki amerykańskie (lub inne owoce)
biała czekolada (lub inna)
śmietana 30% (przy 36% wychodzi bardzo gęste ale też ok)

 W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę i dodajemy do niej połowę śmietanki. Resztę śmietany ubijamy, a owoce podgrzewamy aby puściły sok. Gdy czekolada i śmietana idealnie się połączą i będą wystarczająco ciepłe, zalewamy owoce i dekorujemy bitą śmietaną. Uwielbiam jeszcze wersje z ciemną czekoladą i malinami :D

1 Response to Gorąca biała czekolada z jagodami pod chmurką

24 sierpnia 2012 00:02

ojej, jakie pyszności *.*

Prześlij komentarz