Dzisiejszy obiadek, jako dodatek do zupy gulaszowej. Z podanego przepisu wyszły mi 24 sztuki. Wzorowałam się na tym przepisie: http://kotlet.tv/kapusniaczki
Składniki na ciasto:
3,5 szklanki mąki pszennej
20 g drożdży
200 ml mleka
łyżeczka cukru
łyżeczka soli
jajko
1/2 kostki masła
Nadzienie:
grzyby
cebula
bułka tarta
Usmażyć cebulkę, dodać drobno posiekane ugotowane grzyby, na koniec aby zagęścić farsz dodać bułkę tartą (niekoniecznie).
Piec 15 minut w temp 200 stopni.
Tiramisu niskowęglowodanowe (pyszny deser na zimno)
1 tydzień temu
3 Response to Paszteciki z grzybami
Moja babcia robi bardzo podobne do barszczu. Podoba mi się pomysł podania ich z zupą gulaszową :)
to mój ulubiony po uszkach dodatek do barszczu :)
W mojej szkole wiele osób się nimi zajada. Sama nigdy nie próbowałam, ale wyglądają bardzo apetycznie :D
Prześlij komentarz