Przepis pochodzi z bloga www.mojewypieki.blox.pl. Zamieniłam jedynie budyń waniliowy na czekoladowy i maliny na jagody.
Wyszło także pysznie :)
Składniki na ciasto:
2,5 szklanki mąki pszennej
kostka margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
5 żółtek
Zagnieść, zamrozić.
Składniki na piankę:
5 białek
szklanka cukru
2 budynie czekoladowe bez cukru
1/2 szklanki oleju ( użyłam oleju z pestek winogron)
cukier waniliowy
2/3 ciasta zetrzeć na tarce i uklepać na spód. Piec w temp 190 stopni przez 20 min, ostudzić. Na spód wylać piankę i wysypać owoce. Ponownie piec 30 min.
poniedziałek, 3 października 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
No Response to "Placek z czekoladową pianką i jagodami"
Prześlij komentarz