Składniki:
200g masła (dałam Kasię)
4 jajka
3/4 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy
łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystko utrzeć w mikserze zaczynając od masła i cukru, dodając jajka, a na końcu mąkę z proszkiem. Na wierzchu wyłożyć połówki truskawek i posypać kruszonką zrobioną z masła, mąki, cukru (użyłam brązowego) i płatków migdałów.
Piec 40-45 min w temp. 180 stopni.
Smacznego!
Pomysł z http://bayaderka.blogspot.com/ Dziękuję :)
sobota, 4 czerwca 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
No Response to "Ciasto z truskawkami i migdałową kruszonką"
Prześlij komentarz