poniedziałek, 20 czerwca 2011

Suflet podwójnie czekoladowy

0
Składniki:
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 70%
1/2 tabliczki białej czekolady
4 mordoklejki
1/2 kostki masła
3 łyżki mąki
1/3 szklanki cukru
2 jajka

W osobnych rondelkach rozpuścić w kąpieli wodnej czekolady wraz ze 1/4 kostki masła.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i dalej ucierać. Masę podzielić na pół dodać do rondelków z czekoladami, zmiksować każde z osobna. Białka ubić na sztywną pianę i po połowie delikatnie wmieszać do reszty. Masę z ciemnej czekolady przełożyć do kokilek (u mnie 4). Na wierzch położyć po mordoklejce i zalać biała masą. Posypać migdałami. Piec w 190 stopniach przez 12 minut. Smacznego!



Zdjęcia są słabe i jest ich mało bo Monisia myślała już tylko o konsumpcji ale jutro na deser będzie to samo więc dołożę :D

Przepis stąd: http://bookmeacookie.blogspot.com/

No Response to "Suflet podwójnie czekoladowy"

Prześlij komentarz